Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

09u00-12u00, Koksschool Eindhoven (G2)

19 november 2019 @ 09:00 - 12:00

Ooit gedacht om Kok te worden?

Stichting Koksschool Eindhoven biedt een speciaal opleidingsprogramma om in 12 maanden je niveau 2 diploma tot Kok te behalen. Soms is het niet vanzelfsprekend om binnen een reguliere opleiding je diploma te behalen. ORGB heeft met drie partners uit het werkveld een passend onderwijs programma geschreven zodat iedereen de kans moet krijgen om met begeleiding op maat als nog het niveau 2 diploma te behalen.

Leren afwisselen met WERKEN ( BBL)
Een kok werkt over het algemeen volgens een standaard werkwijze, waarbij hij rekening houdt met de wensen van de gasten. De uit te voeren taken en werkzaamheden zijn divers en verschillen per horeca gelegenheid. Er is sprake van een grote variatie in opdrachten en wensen van de gasten, een kok kan hierop inspelen.

 Een kok heeft plezier in het bereiden en voorbereiden van gerechten
Je gaat in 10 tot 12 weken je praktijkprogramma volgen voor vier dagen in de week,5 uur per dag.Tijdens deze lesdagen worden praktijklessen afgewisseld met theorie, de zogenaamde vakleer. In dit deel van de opleiding is er ook tijd ingeruimd voor z.g. Algemene Vakken, als Nederlands en Rekenen en Loopbaan/Burgerschap, aangevuld met een tweetal Keuzedelen (verdiepingswerkstuk op algemene maatschappelijke thema’s).

Wij houden voldoende rekening met ieder zijn capaciteiten en mogelijkheden
Direct na de opleidingsperiode en de maand stage ga je werken en heb je een keer per 3 a 4 weken een terugkomdag dagdeel naar school om aan je Algemene Vakken en Keuzedelen te werken. Ook hierin bieden wij alle ondersteuning die nodig is.

Wat ga je ervoor doen?
Je gaat in 10 tot 12 weken tijd een intensief praktijkprogramma volgen van 5 uur per dag en vier dagen in de week. Hierbij worden Praktijklessen afgewisseld met theorie, de zogenaamde vakleer. Tijdens dit deel van de opleiding is er ook tijd ingeruimd voor z.g. Algemene Vakken, als Nederlands en Rekenen en Loopbaan/Burgerschap, aangevuld met een tweetal Keuzedelen (verdiepingswerkstuk op algemene maatschappelijke thema’s).
Na deze intensieve (praktische)opleidingsperiode ga je een maand stagelopen bij een bedrijf in de Horeca of een instelling. Deze stageperiode is bedoeld om wederzijds te wennen aan elkaar en te kijken of er de match is op deze werkplek. Veelal volgt na een geslaagde match bij deze bedrijven een arbeidscontract.
Direct na de intensieve opleidingsperiode en de maand stage ga je werken combineren met een keer per 3 a 4 weken een dagdeel naar school om aan je Algemene Vakken en Keuzedelen te werken. De gehele opleiding wordt afgesloten met een aantal examens en een praktijkexamen: de Proeve van Bekwaamheid om op deze manier een Diploma mbo-niveau 2 KOK te kunnen behalen.

Duur van de opleiding:
De opleiding houdt in: minimaal 650 praktijkuren en 220 theorie-uren, zodat je binnen 12 maanden een MBO2-diploma Kok behaald hebt.

Doorstroommogelijkheden:
Met een MBO2-diploma Kok op zak, kan je doorstromen naar Zelfstandig werkende Kok niveau 3

Stichting Koksschool Eindhoven, ORGB, Van der Velden re-integratie en KookSchoolKunsten, waar co-creatie kook-creatie wordt!

Locatie

KookSchoolKunsten
hallenweg 9
eindhoven, Nederland

Organisatoren

ORGB
Stichting Koksschool Eindhoven
Van der Velden re-integratie