Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Overdag: gastcolleges (JINC Bliksemstage voor BS De Schelp)

18 juni @ 09:30 - 12:00

(bron: website JINC)

 

Het effect is heel groot. Veel leerlingen lieten volwassen gedrag zien, wat ik nog niet eerder heb ervaren.

Een vmbo-docent over een SollicitatietrainingTweet dit

In het kort: JINC zorgt dat leerlingen uit wijken met veel sociaaleconomische achterstand meer inzicht krijgen in de arbeidsmarkt én in hun eigen talenten. Dit doen we door hen onder te dompelen in de praktijk. Tijdens Taaltrips en Bliksemstages maken ze kennis met allerlei beroepen en sectoren, door onze trainingen leren ze veel over sociale vaardighedenplannensolliciteren en ondernemen. Een Carrière Coach denkt ondertussen mee over hun toekomst. In het project Weten wat je wil worden Bliksemstages gecombineerd met een coachingstraject.

De aanpak van JINC, zo durven we te beweren, is tamelijk uniek. En wel om de volgende redenen:

We zetten professionals uit het bedrijfsleven in

We nemen de organisatie grotendeels uit handen

Ons programma past vaak in het curriculum

We weten dat het werkt

Het staat scholen vrij om onze projecten los af te nemen. Het effect is echter het grootst als leerlingen er aan meerdere meedoen; dan versterken ze elkaar. Daarnaast is het belangrijk te weten dat we met leerjaren werken; elke klas uit dat jaar krijgt een Sollicitatietraining, gaat op Bliksemstage of krijgt een Carrière Coach. We werken met scholen uit het basisonderwijs, het vmbo, praktijkscholen en speciaal onderwijs.

Ben je geïnteresseerd om met je school mee te doen? Dan gaan we graag met je in gesprek over het vormgeven van een samenwerking die past bij jou en ons.

JINC is actief op bijna 350 scholen in de steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Brabant, Kennemerland, Flevoland en Leeuwarden. We hebben de ambitie om de komende jaren uit te breiden naar alle grote steden in Nederland.

 

 

JINC en KookSchoolKunsten, waar co-creatie kook-creatie wordt!

Gegevens

Datum:
18 juni
Tijd:
09:30 - 12:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , , , , , , , , , ,