Kookschool kinderen


KookSchoolKunsten organiseert kooklessen voor kinderen. Bijvoorbeeld voor scholen en BSO’s. Maar je kunt je ook individueel aanmelden voor kooklessen. En natuurlijk kun je je kinderfeestje bij ons vieren!

KOKEN MET KINDEREN, WAAROM ZOU JE ERAAN BEGINNEN? Samen met kinderen koken. Voor sommigen is het een feest, voor anderen levert het alleen maar stress op. Want je moet de kinderen in de gaten houden, ze vragen van alles en willen veel zelf doen. Je moet behalve letten op het eten ook nog letten op hun vingers als ze een mes in handen hebben, en controleren of ze doen wat je ze vraagt. Waarom zou je er dan aan beginnen? Lees verder

Voor kinderen is KookSchoolKunsten een superleuke plek om te bezoeken. Educatief, gezond en vooral lekker koken met de klas of de BSO.  Of voor kinderen die gewoon een keer willen komen koken met hun ouders, opa’s en oma’s. Centraal straat altijd: ‘’Waar komt ons voedsel vandaan en waar gaat het naar toe?”.

En zoek je een leuke, verrassende en bijzondere locatie voor een kinderfeestje? Kom gezellig met je vriendjes en vriendinnetjes koken bij KookSchoolKunsten. En na afloop mag je natuurlijk al het lekkers proeven en misschien zelfs mee  naar huis nemen.

 


 

Kookstrijd
Kookstrijd (georganiseerd door Leeuwendael Evenementen en de Regelmeester) is een wedstrijd voor (lokale) kooktalenten van 8 t/m 17 jaar. Er wordt gestreden in 2 leeftijdscategorieën: de basisschooljeugd en de middelbare schooljeugd.

Tijdens Kookstrijd 2016 strijden de kandidaten om de titel Kookstrijder 2016. Zij maken kans om tijdens de wedstrijd te mogen koken in een echt restaurant met echte gasten.

De auditieronde was op woensdag 17 en donderdag 18 februari in Vershal ‘t Veem. De kinderen werden door de plaatselijke horeca-ondernemers op hun kookvaardigheden getest. Roel Olfers van KookSchoolKunsten vertegenwoordigde het onderdeel snijtechnieken.

Degene die door de eerste ronde waren, volgden op dinsdag 23 februari een masterclass van Roel Olfers in samenwerking met Hugo Kennis (o.a. bekend van Worsten van Babel, Smaakpupillen-24Kitchen).

Was je dit jaar te laat met inschrijven of wil je meer weten? Houd dan de website in de gaten van organisatoren Leeuwendael Evenementen en de Regelmeester: www.kookstrijd.nl.