Een kookworkshop kun je om talloze redenen volgen. Omdat je écht wil leren koken vanuit je hobby, interesse of vakgebied, omdat je met vrienden, buren, sportclub of vereniging een leuk avondje uit wilt, omdat je op de werkvloer teambuilding wilt creëren, omdat je een familiereünie eens een andere invulling wilt geven, omdat je in ongedwongen sfeer die belangrijke klanten graag beter wilt leren kennen, etc.

Workshops bieden de gelegenheid om in creatieve werkvormen anders naar zaken te kijken of mee om te gaan. Dit, samen met de positieve energie die in een groep ontstaat, leidt tot een hoge ‘fun-factor’ bij de deelnemers. Goede workshops zijn gewoon leuk om aan deel te nemen!

Let op, een workshop is niet zomaar een activiteit. Een workshop biedt meer:

 1. Doen
  Actief deelnemen aan een workshop is veel effectiever om iets te leren dan passief luisteren. Er ontstaat ruimte voor eigen inbreng en aanpak. Je ontwikkelt je persoonlijk en gezamenlijk.
 1. Samenwerken
  Ben je resultaatgericht, taakgericht of detailgericht? Ga je voor de gezellige avond of “moet je” voor je werk? Hoe je ook in elkaar steekt, tijdens een workshop ontstaat samenwerking.

  Gelijkgestemdheid binnen een gezelschap zorgt voor een vlot verloop van een gezellige workshop. Workshops winnen echter ook aan kracht als er deelnemers zijn met heel verschillende achtergronden, motivatie of gedragsstijlen. De veelzijdige onderdelen van het koken, maar ook het gezamenlijk tafelen (en opruimen) zorgen voor een onderlinge structuur en taakverdeling.

 1. Commitment
  Omdat er wordt samengewerkt om tot een resultaat te komen, ontstaat er een groepsgevoel van betrokkenheid en verantwoordelijkheid voor het eindresultaat.
 1. Sociaal
  Samen werken door samen te koken, in een andere ambiance, zorgt voor een ontspannen sfeer om elkaar eens beter te leren kennen. Hierdoor verhoog je respect en begrip voor elkaar en sta je (nog) meer open voor elkaars inbreng.
  En als het eindresultaat daar is, dan is er alle tijd om gezamenlijk na te praten, al dan niet onder het genot van een drankje.
 1. Creativiteit en plezier
  Een workshop is bij uitstek geschikt om geïnspireerd te raken door de andere deelnemers. De veilige omgeving van een workshop kan een uitermate sterke boost geven aan de (groeps-) creativiteit.