Kooklessen volwassenen (individuele inschrijving mogelijk)

Voor volwassenen die inspiratie op willen doen in de keuken, hebben we kookworkshops waar je je individueel bij kunt aansluiten.
De lesonderwerpen zijn o.a. Europees, Aziatisch, Nederlands, Vers van de Markt, Snel Smakelijk, Grootmoeders recepten, Vis, Vlees, Vegetarisch, Veganistisch, etc.


Je kan ook een speciaal kooklesprogramma van 6 weken, naar (inter-) nationale keuken-thema’s. Alleen of in koppels maak je meerdere gerechten op basis van technieken en ingrediënten. Gezamenlijk eet je je eigen gerechten op aan gedekte tafels, tussen het koken door.

Wat is het verschil met een kookworkshop?
Bij kooklessen ligt de nadruk op het leren koken. Daarom kook je het volledige menu volledig zelfstandig (alleen of in koppels).
Bij kookworkshops ligt de nadruk op de cohesie binnen de groep. Daarom wordt het menu onderverdeel over meerdere groepjes is het menu gestoeld op lesmateriaal. De gezelligheid komt vanzelf!

Tijdens de les, leer je meerdere gerechten maken volgens het lesonderwerp en volgens receptuur. Daarnaast leer je elke les meer over:

  • Snijtechnieken
  • Basistechnieken
  • Kooktechnieken en –processen
  • Productkennis, herkomst van ingrediënten
  • Gerechtpresentatie, fooddesign
  • Culturele en sociale aspecten van eten
  • Gezondheid en voedselveiligheid

Verder staat de avond in het teken van nieuwe ontmoetingen. Je deelt bij KookSchoolKunsten je interesses voor (en je kennis over) koken met anderen.
Je bent daarom ook van harte welkom als je leren koken (als individu) wilt combineren met een avondje uit.
En trommel je de buren, familie, kennissen, collega’s op om ook mee te gaan, dan vergroot je de kans dat de lessen doorgaan!
Want de geplande lessen gaan door vanaf minimaal 10 deelnemers.

Interesse? Of liever een ander thema?
Laat het ons weten via het contactformulier!