Kookworkshops

Kookworkshops zijn voor zakelijke en particuliere gezelschappen te boeken als sfeervol avond- (of middag-) vullend arrangement.
Zakelijk is een kookworkshop perfect als teambuilding met collegae, als informeel teamuitje of als ontspannende afsluiting van een vergaderdag.
Voor particulieren betekent het een volledig avondje uit.
Bijvoorbeeld met vrienden, familie, buren of de (sport-) vereniging.

Op deze pagina zie je enkele voorbeelden van ons huidige aanbod van particuliere en zakelijke kookworkshops van KookSchoolKunsten in besloten groepsverband van 8 tot 70 personen. De workshops worden verzorgd door onze partners.
Tijdens het koken is er tijd voor uitleg, een praatje, een drankje en wordt er gezamenlijk gegeten aan gedekte tafels.
En ben je met minder dan 8 personen? We hebben regelmatig kooklessen op particuliere inschrijving. Kijk maar in onze agenda.

Staat de door jouw gewenste kookworkshop er niet bij?
Neem gerust contact met  personen?ons op, dan koppelen wij je aan een van onze partners die die kookworkshops voor je kan verzorgen.

 

Onderstaande prijzen zijn per persoon.

Jan-Francis van Abbe (Met Van Abbe Kookcultuur)

€ 54,50 inclusief 1 amuse + 3 gangen + 4 drankjes

Seizoensmenu
– amuse
– 3 gangen
– 4 drankjes

Prijs p.p. vanaf € 54,50
Duur ca. 3,5 uur

€ 54,50 inclusief antipasti, primi, secondi en dolce (met o.a zelf pasta maken) + 4 drankjes

Italiaanse keuken
(met o.a  zelf pasta maken)
– antipasti
– primi
– secondi
– dolce
– 4 drankjes

Prijs p.p. vanaf € 54,50
Duur ca. 3,5 uur

€ 54,50 incusief 1 amuse + 3 gangen met o.a. een mooi dessert als afsluiter

Vis, schaal- en schelpdieren
– amuse
– 3 gangen
– 4 drankjes

Prijs p.p. vanaf € 54,50
Duur ca. 3,5 uur

€ 49,50 inclusief 10 verschillende hapjes + dessert + 4 drankjes

Authentieke tapas
– 10 verschillende hapjes
– dessert
– 4 drankjes

Prijs p.p. vanaf € 49,50
Duur ca. 3,5 uur

Thaise keuken
– 6 typisch Thaise bereidingen
– 4 drankjes

Prijs p.p. vanaf € 49,50
Duur ca. 3,5 uur

Indonesische rijsttafel
– 5 bijzondere Indonesische bereidingen op basis van verse boemboe’s
– inclusief bijgerechten
– 4 drankjes

Prijs p.p. vanaf € 54,50
Duur ca. 3,5 uur

Lunch-workshop
– 3 gangen lunchbereidingen
– 4 drankjes

Prijs p.p. vanaf € 46,50
Duur ca. 3 uur

English High Tea
– Meerdere traditionele zoete en hartige lekkernijen
– Onbeperkt koffie en thee (overige drankjes niet inbegrepen)

Prijs p.p. vanaf € 45,00
Duur ca. 3 uur

Iris Heuer (Reizende kookstudio GreenTwist)

Paleo ontbijt & lunch
Bij gezonder eten is de grootste uitdaging het ontbijt en de lunch. In deze workshop laten we allerlei makkelijke en gezonde alternatieven zien om thuis klaar te maken en mee te nemen in de lunchtrommel, in plaats van de standaard boterhammen met kaas. We bereiden gezonde gerechten, die we tapas-stijl gaan opeten onder het genot van een drankje. Inclusief tips om onderweg of op het werk gezond te eten, waar rekening mee te moet houden en hoe voor te bereiden.

Prijs p.p. vanaf € 40,00
Duur ca. 3,5 uur

De makkelijke maaltijd
Tover ’s avonds thuis de heerlijkste makkelijke gerechten op tafel, zonder pakje of zakje. Denk niet te ingewikkeld om zelf iets vers én lekkers op tafel te zetten. Deze lessen zijn zeer geschikt voor onervaren koks, tweeverdieners met drukke banen en mensen met behoefte aan wat praktische hulp & tips. We eten een lekkere, makkelijke maaltijd en een dessert. Nu is het avondvullend, thuis zal het koken voortaan praktisch en snel gaan!

Prijs p.p. vanaf € 45,00
Duur ca. 3,5 uur

Low-carb workshop
In deze kookles kijken we naar koolhydraatbeperkte voedingspatronen. Er is namelijk nogal wat diversiteit: paleo, low-carb, ketogeen, koolhydraatarm. We gaan uitgebreid in op deze verschillende voedingspatronen en kijken naar het koken zonder of met minder koolhydraten. In deze kookles maken we een smaakvol low-carb tapas diner klaar inclusief advies over een persoonlijk koolhydraat-beperkt voedingspatroon.

Prijs p.p. vanaf € 50,00
Duur ca. 3 uur

Suikervrije High Tea
In de high-tea kookles bereiden we zoete en hartige snacks, die vrij zijn van geraffineerde suiker en ook grotendeels gluten en lactosevrij. Voor de liefhebbers met een lekker glaasje prosecco en natuurlijk verschillende theetjes. Hierbij geven we een uitleg over suikervrij eten, welke soorten kan je onderscheiden en hoe kan je praktisch suiker vermijden. Wil je leren hoe je de lekkerste hapjes, snacks, taartjes en andere gezonde baksels maakt? Dan is dit de workshop voor jou!

Prijs p.p. vanaf € 40,00
Duur ca. 3 uur

Nog meer aanbod van onze partners:

Kookworkshop “Turkije is meer dan alleen kebab”

Gerechten met veel liefde bereiden, presenteren en vooral heerlijk tafelen met elkaar, daar draait het om! De basis van de recepten van Pure Food and Pure Taste bestaan uit pure ingrediënten die Gülnur kent uit haar jeugd: “Olijven uit de boomgaard van mijn opa, vijgen van mijn oma, papa’s olijfolie en mama’s granaatappeldressing. Deze familieproducten komen terug tijdens het koken!”

Samen met je collega’s, kookclub, vrienden, familie of andere gelegenheid gezellig koken. Kookworkshop start met een uitleg over de verse ingrediënten, bereidingswijzen en tips over de producten. We gaan ongeveer 1,5 uur koken en daarna ga je gezellig aan tafel om heerlijk te genieten van de gerechten. Ondertussen zorgt het team van
Pure Food & Pure Taste de afwas en de rest! Pure Food & Pure Taste zal afhankelijk van de wensen en grootte van de groep meedenken om er een onvergetelijke avond van te maken. Belangrijkste doel is om gezamenlijk kookplezier te hebben! Het programma duurt ongeveer 4 uur. Voor meer info neem contact op met Gülnur van Pure Food & Pure Taste

Prijs p.p. is afhankelijk van uw wensen
Duur ca. 4 uur

Divers kookworkshops door “Claire Culinair”.

Voor de avond biedt Claire Culinair een keuze uit 6 heerlijke en variërende menu’s.
– Italiaans,
– Bistro,
– Vis,
– Oosters,
– Tapas,
– Seizoensmenu.
– Of kies een kerst- en wildmenu in de wintermaanden.

Bij ieder menu worden bijpassende wijnen geselecteerd die worden aangeboden een een drankarrangement.
Koffie, thee en tafelwater zijn inbegrepen in de menuprijs.
Lunch-kookworkshops behoren overigens ook tot de mogelijkheden.

Meer info bij Claire Culinair.

Kookworkshop ‘Zet de knop om!’ door Silvia Klein van “Als het over koken gaat”.

Meld je aan voor deze workshop, alleen of met meerderen of prik met ons een datum voor je kookclub! Na een advies van voedingsdeskundige Judith Huysmans gaat Silvia Klein samen met jou een lekker menu koken. Zij laat je ervaren hoe lekker en gezond eten gemakkelijk toe te passen is in ons dagelijks (gezins) leven, want slimme mensen diëten niet!

De workshop ‘voedingsadvies, samen koken en lekker eten in één’, gaat over het veranderen van een eetpatroon om overtollige (vakantie)kilo’s te verliezen. Na een presentatie van Judith Huysmans voedingsdeskundige gaan we samen aan de slag en koken we in groepjes een vier gangen menu onder begeleiding van Silvia Klein. Telkens als er een gerechtje klaar is gaan we aan tafel en licht Judith toe waarom dit gerecht specifiek gezond is en zal blijken hoe gemakkelijk we een bepaald eetpatroon kunnen veranderen in ons dagelijks leven. Natuurlijk neem je de recepten mee naar huis: lekker, gezond en ‘goed te doen’!

Meer info bij Silvia Klein.

WorstWerk met bierproeverij
Workshops onder leiding van een meester worstmaker. Na een introductie over soorten worst, de ingrediënten en de smaakmakers, ga je zelf aan de slag. In tweetallen maak je heerlijke verse worsten aan de hand van bijzondere recepten. Worsten die daarna worden gebakken of gegrild. En dan wordt het proeven. Van je eigen gemaakte worst, van die anderen hebben gemaakt én van de bijgerechten die daarbij worden geserveerd. Aan het einde van de avond neem je enkele van de worsten die je hebt gemaakt, mee naar huis.

Worst en bier: altijd een goede combinatie!
Voordat de worsten de pan in kunnen of op de grill gaan, moeten ze rusten. In de tussentijd is er de bierproeverij. Je krijgt verschillende speciale bieren te proeven met daarbij de deskundige uitleg van de Bierbrigadier. En het bier dat jij het lekkerst vindt, drink je natuurlijk bij het eten van je zelfgemaakte worst!

Prijs p.p. vanaf € 65,- (het minimaal aantal deelnemers is 14).
Duur ca. 4 uur

5 redenen waarom workshops werken

Een kookworkshop kun je om talloze redenen volgen. Omdat je écht wil leren koken vanuit je hobby, interesse of vakgebied, omdat je met vrienden, buren, sportclub of vereniging een leuk avondje uit wilt, omdat je op de werkvloer teambuilding wilt creëren, omdat je een familiereünie eens een andere invulling wilt geven, omdat je in ongedwongen sfeer die belangrijke klanten graag beter wilt leren kennen, etc.

Workshops bieden de gelegenheid om in creatieve werkvormen anders naar zaken te kijken of mee om te gaan. Dit, samen met de positieve energie die in een groep ontstaat, leidt tot een hoge ‘fun-factor’ bij de deelnemers. Goede workshops zijn gewoon leuk om aan deel te nemen!

Let op, een workshop is niet zomaar een activiteit. Een workshop biedt meer:

  1. Doen
    Actief deelnemen aan een workshop is veel effectiever om iets te leren dan passief luisteren. Er ontstaat ruimte voor eigen inbreng en aanpak. Je ontwikkelt je persoonlijk en gezamenlijk.
  1. Samenwerken
    Ben je resultaatgericht, taakgericht of detailgericht? Ga je voor de gezellige avond of “moet je” voor je werk? Hoe je ook in elkaar steekt, tijdens een workshop ontstaat samenwerking.

    Gelijkgestemdheid binnen een gezelschap zorgt voor een vlot verloop van een gezellige workshop. Workshops winnen echter ook aan kracht als er deelnemers zijn met heel verschillende achtergronden, motivatie of gedragsstijlen. De veelzijdige onderdelen van het koken, maar ook het gezamenlijk tafelen (en opruimen) zorgen voor een onderlinge structuur en taakverdeling.

  1. Commitment
    Omdat er wordt samengewerkt om tot een resultaat te komen, ontstaat er een groepsgevoel van betrokkenheid en verantwoordelijkheid voor het eindresultaat.
  1. Sociaal
    Samen werken door samen te koken, in een andere ambiance, zorgt voor een ontspannen sfeer om elkaar eens beter te leren kennen. Hierdoor verhoog je respect en begrip voor elkaar en sta je (nog) meer open voor elkaars inbreng.
    En als het eindresultaat daar is, dan is er alle tijd om gezamenlijk na te praten, al dan niet onder het genot van een drankje.
  1. Creativiteit en plezier
    Een workshop is bij uitstek geschikt om geïnspireerd te raken door de andere deelnemers. De veilige omgeving van een workshop kan een uitermate sterke boost geven aan de (groeps-) creativiteit.

Wat kun je verwachten van een kookworkshop?

  • 18u00: Ontvangst en tijd om alvast wat rond te kijken.
  • 18u30: Met een eerste drankje in de hand, krijg je uitleg over het menu en worden taken verdeeld.
  • 19u00: De verschillende werkgroepjes gaan aan de slag. Tussen het koken door wordt tijd gemaakt om de gerechten gezamenlijk aan een gedekte tafel te eten. De eerste gang kan al na een half uur gegeten worden. Zo krijg je een avondvullend, afwisselend programma met mooie, smaakvolle kook-creaties op tafel!
    Vanwege voedselveiligheid zorg je voor een opgeruimde werkplek, wij zorgen voor het verwerken van de vuile vaat.
    Zo heb je meer tijd om te koken én voor elkaar.
  • 22u00: Natafelen!
  • 23u00: KookSchoolKunsten sluit om uiterlijk 23u00 haar deuren.